• Centrala: 043 242 650 • Eter: 043 241 111 • Redakcija: 043 242 474

Domaće je najbolje je glazbena emisija posvećena domaćoj glazbi i emitira se od sredine 2013. godine. U emisiji svakodnevno donosimo novosti iz svijeta glazbe, predstavljamo nove singlove i albume te informiramo slušatelje o nadolazećim koncertima. Tijekom emisije predstavljamo ukupnu domaću glazbu svih poznatih žanrova (narodna, zabavna, pop,rock).

Redovito ugošćujemo popularne izvođače, ali i debitante koji tek započinju svoju glazbenu karijeru. Medijski pokrivamo skoro sva važnija glazbena događanja na području naše čujnosti, a kroz nagradne igre omogućavamo slušateljima odlaske na koncerte i nastupe.

Kroz emisiju želimo predstaviti kvalitetnu glazbu hrvatskih autora i izvođača te kroz razgovore sa glazbenicima potaknuti slušatelje na češće slušanje domaće glazbe.

Emisija traje tridesetak minuta i emitira se svaki dan od ponedjeljka do petka u 14 sati.

Urednici emisije : Mato Ćurić i Dijana Matković

Srijedom po sredini je emisija u kojoj se bavimo ravnopravnošću spolova, rodnih identiteta i spolne orijentacije koja je u BBR-ovom programu već sedam godina i koja je 2014. osvojila Brončani mikrofon HURIN-a .

Pratimo sva aktualna pitanja poput primjerice Istanbulske konvencije, prigodne datume, ali isto tako donosimo vlastite priče. Tako uz teme u kojima se bavimo stereotipima i diskriminacijom, govorimo i o onima koji i koje ih razbijaju, ulaze u ``područje`` drugog spola. Neke od tema koje smo do sada obradili su odnos sustava prema žrtvama nasilja, pravo na izbor, koliko nametanje stereotipnih uloga stvara pritisak mladićima, koliko od najranije dobi na razne načine promičemo rodne stereotipe, transrodnost, položaj žena s invaliditetom, LGB roditeljstvo. Uz to rado govorimo i o uspješnim ženama kao i primjerice tatama na porodiljnom.

U svakoj emisiji kroz različite novinarske oblike obrađujemo najčešće jednu temu o kojoj razgovaramo s predstavnicima/cama institucija poput ministarstava, pravobraniteljicom, udrugama poput CESI-a, Statusa M, Budem i Duginih obitelji, ali naravno i s onima koji/e su tema emisije – zaposlenim majkama, očevima koji su bili ili jesu na porodiljnom, pripadnicima/cama LGBTIQ zajednice. Emisija je podijeljena u dva dijela glazbenim brojem koji je uglavnom vezan uz temu.

Emisija traje 15-ak minuta i emitira se svake srijede od 18 sati.

Urednica emisije: Danijela Mlinac

Zdrave minute je emisija o zdravlju kojom želimo podići razinu svijesti slušatelja/ica o potrebi brige za vlastitim zdravljem i poboljšanjem zdravlja, te dati korisne savjete stručnih osoba za pojedine zdravstvene probleme.

Kroz BBR-ove Zdrave minute nastojimo pozitivno utjecati na slušatelje i tako doprinijeti općem poboljšanju stanja zdravlja šire populacije. U današnje vrijeme, kada je većina ljudi izložena stalnim promjenama i stresu, a najmanje vremena imamo za posvetiti se vlastitom zdravlju, smatramo da su takve emisije itekako potrebne. Neke od tema kojima se bavimo su obilježavanje nacionalnih i svjetskih dana vezanih uz očuvanje zdravlja, zdravstvene preventivne aktivnosti koje se provode na javnim mjestima, u raznim ustanovama i školama, važnost uravnotežene prehrane, borba protiv stresa, ali i primjerice apiterapija, važnost tjelovježbe. Bavimo se psihičkim i fizičkim zdravljem.

Naši sugovornici/e su liječnici/e, nutricionisti/kinje, treneri/ce, ali i sami pacijenti/ce čije je iskustvo često neprocjenjivo. Emisija se sastoji od dva govorna dijela, između kojih emitiramo jedan glazbeni broj, a najčešće ju zaključujemo preporukom, odnosno savjetom za zdravlje.

Emisija se emitira svakog ponedjeljka od 18 sati i traje 15-ak minuta.

Urednica emisije: Marina Ćurković.

Selo sve hrani je emisija posvećena poljoprivredi i poljoprivrednicima koja se u programu BBR-a emitira više od desetljeća i njegova je najdugovječnija emisija.

Redovito pratimo sve grane poljoprivrede i donosimo sve relevantne teme i novosti: isplatu potpora, zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, bolesti, elementarne nepogode, mjere ruralnog razvoja, subvencioniranje smanjenja proizvodnje mlijeka, aktualne radove u pčelinjacima, vinogradima, voćnjacima, stajama, na poljima. Obrađujemo i sve korisne poljoprivredne inicijative, kako samih poljoprivrednika i njihovih udruga, tako i jedinica lokalne i regionalne samouprave i države te tvrtki. Uvijek rado donosimo pozitivne primjere i priče o tome kako je i u poljoprivredi moguće uspjeti kao i primjerice uzgoj neobičnih kultura ili pasmina.

Emisija Selo sve hrani podijeljena je u tri glavne cjeline. Kod vlastitih priloga i reportaža uz same poljoprivrednike/ce kontaktiramo po potrebi mjerodavne službe i institucije poput Agencije za plaćanja u poljoprivredi, Hrvatske poljoprivredne agencije kao i stručnjake. Glavne cjeline emisije su podijeljene prigodnim pjesmama koje su, obzirom da se radi o poljoprivrednoj emisiji, uglavnom tamburaške. U prva dva dijela emisije donosimo svoje priloge i teme koje obrađujemo uz kratke vijesti, a u posljednjem, trećem dijelu stručni savjet koji pripremaju zaposlenici/e Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, agroprognozu i cijene sa stočnih sajmova.

Emisija traje tridesetak minuta i emitira se svake nedjelje od devet sati.

Urednica: Danijela Mlinac